Naslovnica
Zavičajno društvo Stari Slatinik
5. susret Staroslatiniana
Tuesday, 25 September 2012
 Image

Zaviajno društvo Stari Slatinik i ove godine je organiziralo susret svih koji su na bilo koji nain vezani za ovo mjesto.

U šest godina svoga postojanja, Zaviajno društvo Stari Slatinik, izmeu ostalih svojih aktivnosti, svake godine koncem mjeseca rujna organizira susret svih koji su roeni u ovom selu, a ivotni put ih je odnio diljem Hrvatske, pa i svijeta, ili svih onih koji su na bilo koji nain vezani za njega.

Prošle godine, slian susret organiziran je u prirodi (Jankovac), a ove, organizatori su se vratili starom prokušanom receptu. Organizirali su ga u velikoj dvorani Društvenog doma Dr Ante Starevi.
Okupio ih se pristojan broj, a nakon pozdravnih rijei predsjednice udruge Blanke Bori, jednog od osnivaa iste, Stipe Lovria i naelnika opine Brodski Stupnik, Pere Lovinia, zanimljivu priu o povijesti ovog sela, popraenu prigodnim fotografijama, ispriao je tajnik udruge Josip Salanti. Nezaobilazni su bili vicevi Branka Grozdania i Ivše uljka, a glazbenom ugoaju pridonijela je pjevaka skupina "Veseli Slatiniani".
Uz ugodnu glazbu i birana jela i pia, okupljeni su se druili i evocirali sjeanja iz ranijih perioda njihovih ivota, do ranih jutarnjih sati.
Više fotografija na stranicama:  sbplus.hr  .
 
Staroslatiniki glas 5
Monday, 03 October 2011
Image  

Novi broj "Staroslatinikog glasa" skinite ovdje.

U ovom broju donosimo:

Smotra crkvenog pukog pjevanja u St.Slatiniku

- Staroslatiniko ljeto

- No muzeja u Starom Slatiniku

- Obnovljena kapelica na groblju

- Memorijalni nogometni turnir

- Naši navijai u Poljskoj

- Susret dvaju Slatinika

- Mandiine kronike

- Projekti u funkciji razvoja turizma

- Izleti

- Susret prvih razreda

 
Maja i Matej najljepi par
Monday, 02 July 2012
Image  

U organizaciji Pjevake skupine Veseli Slatinani, u Društvenom domu Dr.Ante Starevi, odrana je tradicionalna zabavna manifestacija pod nazivom Staroslatiniko ljeto.

Zanimljivi program otvorili su organizatori i domaini Pjevaka skupina Veseli Slatinani, a još su nastupili KUD Zrinski Brodski Stupnik,KUD Graniar Luani, KUD Zagrae, eška beseda Slavonski Brod i Puka glumaka druina Matini kripoštoli iz Gornje Bebrine. 

Svi su oni svojim nastupom oduševili prepunu dvoranu društvenog doma, a posebni gromoglasan pljesak zaradili su Matini kripoštoli koji su izveli Šokaku safunicu, autora i voe ove puke glumake druine Mate Baboselca.

Potkraj programa, kojeg je uspješno vodio Marin Kovaevi, izabran je i najljepši par u narodnim nošnjama, djevojka Maja Alaber (KUD Zagrae) i momak Matej Zirdum (eška beseda).

Više na stranicama Sbplus.hr

Opirnije...
 
lanovi Zaviajnog drutva Stari Slatinik posjetili Velebit i Karlobag
Monday, 02 July 2012
Image  

U sklopu svog programa rada, lanovi Zaviajnog društva, posjetili su Baške Oštarije i Karlobag.

Nakon što su prošle godine takoer bili na Velebitu (Zavianu), ovoga puta, kao cilj svojeg posjeta odabrali su srednji dio najvee i najpoznatije planine Hrvatske. Tonije, autobus ih je dovezao do Baških Oštarija, odakle su u trosatnoj ugodnoj šetnji posjetili Dabarske kukove. 

Veina ih se odvaila na osvajanje jednog od najmarkatnijih i najposjeenijih vrhova, Kize. 

Nakon svjeine i ugode Velebita, spustili su se na morsku stranu, do Karlobaga i ondje uivali u etverosatnom kupanju. Kako su temperature zraka i mora bile prave ljetne, ugoaj je za sve bio fantastian i za dugo pamenje.

Više slika na stranicama Sbplus.hr

Opirnije...
 
Nastavak uspjenog rada
Tuesday, 10 April 2012
Image 

U nepunih 6 godina postojanja Zaviajno društvo Stari Slatinik postiglo je rezultate vrijedne divljenja

Zaviajno društvo Stari Slatinik postalo je prepoznatljivo ne samo u Opini Brodski Stupnik, ve i daleko šire.

U svojih nepunih šest godina postojanja postiglo je rezultate s kojima se moe ponositi, i steklo povjerenje ne samo lokalne ve i šire društvene zajednice.

 Stoga ne udi da su odnedavno ukljueni u projekte Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Sredstva u iznosu 70.000,00 kuna odobrena su im za dva odvojena projekta, ureenje Krinog puta i tematskog parka uz njega, te ureenje Staze Svetog Martina, koja ide iz centra mjesta do crkve Svetog Martina, spomenika nulte kategorije kod sela Lovi.
Opirnije...
 
Radna akcija u Gajiu
Tuesday, 20 March 2012
Image 

Više od etrdeset mještana Starog Slatinika odazvalo se u subotu, 9. oujka 2012. godine radnoj akciji na ureenju trase budue šetnice koja e povezivati Krini put u šumi Obri, stare krieve na Kuištu sa crkvom svetog Martina u Loviu.

Lijepo vrijeme i dobar odaziv pomogli su u izvršenju planiranih radova, a oni su rezultirali krenjem grmlja i sitnog drvea, nakon ega slijedi ravnanje terena i nasipanje šetnice.

Radnu akciju organizirao je Mjesni odbor u suradnji sa Zaviajnim društvom i Pjevakom skupinom, te Lovnom udrugom koja je sudionike na kraju akcije poastila lovakim gulašom. 

Ova akcija predstavlja poetak ovogodišnjih radova na ureenju staroslatinikog brda u cilju proširenja izletnikog i vjerskog turizma nastavno na ve ureeni Krini put i krieve koji obiljeavaju prošlost ovoga mjesta i njegove okoline. Planirani put/šetnica takoer e bolje povezati privatne posjede u staroslatinikom brdu, te oivjeti vinogradarstvo i voarstvo na ovom podruju.

Opirnije...
 
126. obljetnica roenja Ivana eovia
Wednesday, 15 February 2012
 Image

Dana 04.02.2012, na inicijativu Društva ekonomista Slavonski Brod, u Društvenom domu u Starom Slatiniku, obiljeena je 126. obljetnica roenja Ivana eovia, osnivaa i prvog tajnika Lovakog saveza Hrvatske i Slavonije i pisca knjige Lovstvo.

Ovo obiljeavanje svojevrsni je nastavak prošlogodišnjeg programa, prilikom kojeg je otkrivena spomen ploa ing. Ivanu eoviu na Lovakom domu u Starom Slatiniku, te je odran Okrugli stol na temu "Mjesto i uloga osnivaa i prvog tajnika Lovakog saveza Hrvatske i Slavonije u razvoju lovstva" (o emu se moete informirati na stranicama Društva ekonomista, www.desb.hr).

 Ing. Ivan eovi, jedan je od zaetnika lovstva u Hrvatskoj i Slavoniji. U nastavku navodimo neke zakljuke koji su se mogli uti na obiljeavanju 126. obljetnice njegova roenja.

Opirnije...
 
No muzeja 2012.
Tuesday, 31 January 2012
 Image

Zaviajno društvo Stari Slatinik, po drugi puta se u svojoj lijepo ureenoj Zaviajnoj zbirci ukljuilo u manifestaciju No muzeja.

U programu koje je pripremilo društvo nastojalo se udovoljiti interesima svih generacija mještana i ostalih posjetitelja, a sudei po velikom broju posjetitelja, on je u potpunosti uspio.

 Više proitajte na portalu SBPlus .

Opirnije...
 
Vinkovo 2012
Tuesday, 31 January 2012
Image

  U organizaciji Zaviajnog društva, u vinogradima Starog Slatinika i ove godine obiljeen je 22. Sijenja, Dan svetog Vinka, zaštitnika vinograda i vinogradara.

Ovo tradicionalno okupljanje odrano je kraj vikandice Saše Grgurevia na podruju Gajia, a privuklo je velik broj mještana.

Prigodan govor odrao je Branko Grozdani, a nazonima se obratio i naelnik Opine Broski Stupnik, Petar Lovini. Lijepo vrijeme i prijateljsko druenje uz vatru, peenu slaninu i kobasice te domae vino uinili su ovaj dan izuzetnim.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedea » Kraj »»

Stranice 31 - 40 od 68