Naslovnica
Pobonost Krinog puta u Starom Slatiniku PDF Ispis E-mail
Friday, 08 April 2011
Image  

Prostor oko Krinog puta u šumi Obri bio je tog  petka, 1. travnja 2011. ispunjen brojnim vjernicima koji su došli sa svih strana naše upanije, kao i iz Poeško – slavonske  na  pobonost krinog puta uz postaje koje su protekle godine  podigli naši mještani.

Uz  upnika upe Sibinj Tomislava Vlaovia i sveenike iz nekoliko drugih upa Krini put predvodio je Slavko Pranjkovi, upnik u Nuštru. 

       

Nakon toga su svi sudjelovali na misi koju je u šumi na prigodnom oltaru predvodio akovako-osjeki pomoni biskup uro Hrani. Pomoni biskup je u svojoj propovijedi naglasio vanost obitelji te se posebno obratio mladima, poruivši im da se ne zadovoljavaju mediokritetom, ve da se trude radei iskreno, uporno  i pošteno ostvariti svoj ivotni put.

Ovom, za našu sredinu vanom dogaaju,  prethodila je trodnevna duhovna priprava koju je od 29. do 31. oujka predvodio upnik Pranjkovi.  

Izuzetna posjeenost i impresije samim Krinim putem dobar su signal da bi ovaj Krini put, uz Stazu svetog Martina i obnovljene krieve na Kuištu i Gajiu, mogao postati dio kršanske tradicije naše šire okolice. 

Image

Image

Image 

Zadnja Promjena ( Wednesday, 25 May 2011 )
 
« Prethodna   Sljedea »