Naslovnica
Staroslatiniko ljeto 2008 PDF Ispis E-mail
Monday, 14 July 2008

   Srpanjske vruine i pomalo prazne ulice te prostori ispred kua nisu samo znak da je vrijeme radova u polju te masovnih odlazaka negdje na kupanje ili, pak, za one nešto sretnije, na more. Poetak mjeseca srpnja vrijeme je priprema za još jedan kulturno-umjetniki dogaaj u ovoj sredini. "Staroslatiniko ljeto 2008" , u organizaciji "Zaviajnog društva Stari Slatinik", okupilo je više od 150 mještana i ostalih znatieljnika koji su htjeli uivati u  programu koji se odravao u MJESNOM DRUŠTVENOM DOMU U PETAK  (11.7.) I U SUBOTU (12.7.).

  Samu priredbu "Staroslatiniko ljeto 2008 " otvorio je Marko Lovini, predsjednik Udruge, koji je istom prilikom otvorio i  izlobu slika našeg mještanina Ivana Vrljia, svima znanog kao Kineza. Podsjeam, Ivan Vrlji je prošle godine predstavio  svoje radove u sklopu skupne izlobe staroslatinikih slikara amatera, a koji su  se, takoer, predstavili na "Staroslatinikom ljetu 2007",  O Ivanovoj prvoj samostalnoj izlobi u Starom Slatiniku  govorila je  Romana Teki, mlada i  perspektivna kustosica Galerije umjetnina "Rui" iz Slavonskog Broda, a koja je rodom Iz Starog Slatinika. Glazbeni gost na otvorenju izlobe bio je poznati brodski glazbenik Zoran Tomac.

  Druenje se  iz Male vijenice  potom preselilo u veliku salu DRUŠTVENOG DOMA "DR. ANTE STAREVI",  gdje se uz pozdravne govore gospode Branka Grozdania i Tomislava Kovaevia odrala projekcija drame "Šokica". Gore spomenuti Tomislav Kovaevi je inae iz Starog Slatinika i autor je  scenarija za ovaj film koji se prvi put prikazao na HTV-u 1992. godine u sklopu Dramskog programa Hrvatske televizije, 

 

 Image

Prepuna sala Društvenog doma za vrijeme odravanja programa

 

 

   Završna veer "Staroslatinikog ljeta 2008" bila je predviena za nastupe dvaju KUD-ova (KUD"Tomislav" iz Sibinja  te KUD "Graniar" iz Luana) te, naravno, Pjevake skupine "Veseli Slatiniani" iz Starog Slatinika. Kao iznenaenje veeri, iz Donje Bebrine nam je stigao poznati slavonski zabavlja Mata Baboselac Mišin iji je nastup izazvao salve smijeha u prepunoj sali doma. Da postoje i uspješne enske zabavljaice - dokazala nam je snaša Jula iz Luana, predstavivši se svojim monologom koji je pobrao i izvrsne kritike na nedavno odranom "Brodskom kolu". Nakon završetka slubenog dijela programa goste je zabavljao tamburaški sastav Tone Barievia. 

  Druenje,  koje se uz ples i pjesmu nastavilo dugo u no, zasigurno e ostati u lijepom sjeanju svim posjetiteljima, a organizatorima e biti dobar poticaj za daljnji rad. 

Zadnja Promjena ( Wednesday, 01 April 2009 )
 
« Prethodna   Sljedea »