Naslovnica
No muzeja 2017 u Zaviajnoj zbirci Stari Slatinik PDF Ispis E-mail
Wednesday, 01 February 2017

 DSC06690.JPG

Zaviajno Društvo Stari Slatinik u Noi Muzeja 2017.g još jednom je dokazalo kako i u malim sredinama Lijepe naše ljudi otvorene duše i velikog srca mogu stajati uz bok Muzeja u gradovima kao što su naš Slavonski Brod, Zagreb, Split i drugi.

Ove godine tema Noi Muzeja bila je glazba, a program je u potpunosti  ispunio oekivanja posjetitelja na veliko zadovoljstvo i uz tople napitke.

Prigodnim pozdravom dobrodošlice u ambijentu stalnog postava Zaviajne zbirke  otvorena je izloba „Glazbenici i glazbala Staroga Slatinika i okolice “. Stare fotografije su pokazale zavidno bogatstvo kako glazbenika (sviraa i pjevaa) , tako i raznovrsnih glazbala našeg  kraja iz ega moemo zakljuiti kako  su nas naši korijeni odredili i dali nam ljubav,snagu i znanje koje nosimo kroz ivot.

 Uitelji Podrune škole Stari Slatinik, OŠ Ivan Maurani Sibinj upotpunili su doivljaj „Glazbeno-likovnom radionicom“ na veselje mališana ije su vrijedne ruice po uputi svojih dragih uitelja i uiteljica izraivale jednostavna djeija glazbala, prigodne bedeve i slikali crtee po elji, slušajui glazbu.

Program je nastavljen promocijom knjige pjesama domoljubno-zaviajnog karaktera  „Cesta sanjara“  autorice Barice Šljivari –Buttel iz Staroga Slatinika 

Uz prigodno itanje i izvoenje uglazbljenih tekstova, koje je na veliku radosti i oduševljenje svih prisutnih uglazbila i otpjevala naša Josipa Hmilevski-Anurovski   sa svojim TS „AIS“ i pjevakom skupinom „Kume“ iz Sl. Broda uz zvuke tamburice i pjesme o Slavoniji zagrlili smo i ispratili  ovu No Muzeja 2017.g.

Kako je to sve izgledalo moete pogledati u galeriji slika do koje dolazite klikom na naslovnu sliku. A izlobu "Tamburaši Staroga Slatinika" moete pogledati ovdje. 

x
Zadnja Promjena ( Thursday, 08 March 2018 )
 
« Prethodna   Sljedea »