Naslovnica
Zavičajno društvo Stari Slatinik
5. susret Staroslatiničana
Tuesday, 25 September 2012
 Image

Zavičajno društvo Stari Slatinik i ove godine je organiziralo susret svih koji su na bilo koji način vezani za ovo mjesto.

U šest godina svoga postojanja, Zavičajno društvo Stari Slatinik, između ostalih svojih aktivnosti, svake godine koncem mjeseca rujna organizira susret svih koji su rođeni u ovom selu, a životni put ih je odnio diljem Hrvatske, pa i svijeta, ili svih onih koji su na bilo koji način vezani za njega.

Prošle godine, sličan susret organiziran je u prirodi (Jankovac), a ove, organizatori su se vratili starom prokušanom receptu. Organizirali su ga u velikoj dvorani Društvenog doma Dr Ante Starčević.
Okupio ih se pristojan broj, a nakon pozdravnih riječi predsjednice udruge Blanke Borić, jednog od osnivača iste, Stipe Lovrića i načelnika općine Brodski Stupnik, Pere Lovinčića, zanimljivu priču o povijesti ovog sela, popraćenu prigodnim fotografijama, ispričao je tajnik udruge Josip Salantić. Nezaobilazni su bili vicevi Branka Grozdanića i Ivše Čuljka, a glazbenom ugođaju pridonijela je pjevačka skupina "Veseli Slatiničani".
Uz ugodnu glazbu i birana jela i pića, okupljeni su se družili i evocirali sjećanja iz ranijih perioda njihovih života, do ranih jutarnjih sati.
Više fotografija na stranicama:  sbplus.hr  .
 
Staroslatinički glas 5
Monday, 03 October 2011
Image  

Novi broj "Staroslatiničkog glasa" skinite ovdje.

U ovom broju donosimo:

Smotra crkvenog pučkog pjevanja u St.Slatiniku

- Staroslatiničko ljeto

- Noć muzeja u Starom Slatiniku

- Obnovljena kapelica na groblju

- Memorijalni nogometni turnir

- Naši navijači u Poljskoj

- Susret dvaju Slatinika

- Mandičine kronike

- Projekti u funkciji razvoja turizma

- Izleti

- Susret prvih razreda

 
Maja i Matej najljepši par
Monday, 02 July 2012
Image  

U organizaciji Pjevačke skupine Veseli Slatinčani, u Društvenom domu Dr.Ante Starčević, održana je tradicionalna zabavna manifestacija pod nazivom Staroslatiničko ljeto.

Zanimljivi program otvorili su organizatori i domaćini Pjevačka skupina Veseli Slatinčani, a još su nastupili KUD Zrinski Brodski Stupnik,KUD Graničar Lužani, KUD Zagrađe, Češka beseda Slavonski Brod i Pučka glumačka družina Matini kripoštoli iz Gornje Bebrine. 

Svi su oni svojim nastupom oduševili prepunu dvoranu društvenog doma, a posebni gromoglasan pljesak zaradili su Matini kripoštoli koji su izveli Šokačku safunicu, autora i vođe ove pučke glumačke družine Mate Baboselca.

Potkraj programa, kojeg je uspješno vodio Marin Kovačević, izabran je i najljepši par u narodnim nošnjama, djevojka Maja Alaber (KUD Zagrađe) i momak Matej Zirdum (Češka beseda).

Više na stranicama Sbplus.hr

Opširnije...
 
Članovi Zavičajnog društva Stari Slatinik posjetili Velebit i Karlobag
Monday, 02 July 2012
Image  

U sklopu svog programa rada, članovi Zavičajnog društva, posjetili su Baške Oštarije i Karlobag.

Nakon što su prošle godine također bili na Velebitu (Zavižanu), ovoga puta, kao cilj svojeg posjeta odabrali su srednji dio najveće i najpoznatije planine Hrvatske. Točnije, autobus ih je dovezao do Baških Oštarija, odakle su u trosatnoj ugodnoj šetnji posjetili Dabarske kukove. 

Većina ih se odvažila na osvajanje jednog od najmarkatnijih i najposjećenijih vrhova, Kize. 

Nakon svježine i ugode Velebita, spustili su se na morsku stranu, do Karlobaga i ondje uživali u četverosatnom kupanju. Kako su temperature zraka i mora bile prave ljetne, ugođaj je za sve bio fantastičan i za dugo pamćenje.

Više slika na stranicama Sbplus.hr

Opširnije...
 
Nastavak uspješnog rada
Tuesday, 10 April 2012
Image 

U nepunih 6 godina postojanja Zavičajno društvo Stari Slatinik postiglo je rezultate vrijedne divljenja

Zavičajno društvo Stari Slatinik postalo je prepoznatljivo ne samo u Općini Brodski Stupnik, već i daleko šire.

U svojih nepunih šest godina postojanja postiglo je rezultate s kojima se može ponositi, i steklo povjerenje ne samo lokalne već i šire društvene zajednice.

 Stoga ne čudi da su odnedavno uključeni u projekte Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Sredstva u iznosu 70.000,00 kuna odobrena su im za dva odvojena projekta, uređenje Križnog puta i tematskog parka uz njega, te uređenje Staze Svetog Martina, koja ide iz centra mjesta do crkve Svetog Martina, spomenika nulte kategorije kod sela Lovčić.
Opširnije...
 
Radna akcija u Gajiću
Tuesday, 20 March 2012
Image 

Više od četrdeset mještana Starog Slatinika odazvalo se u subotu, 9. ožujka 2012. godine radnoj akciji na uređenju trase buduće šetnice koja će povezivati Križni put u šumi Obriž, stare križeve na Kućištu sa crkvom svetog Martina u Lovčiću.

Lijepo vrijeme i dobar odaziv pomogli su u izvršenju planiranih radova, a oni su rezultirali krčenjem grmlja i sitnog drveća, nakon čega slijedi ravnanje terena i nasipanje šetnice.

Radnu akciju organizirao je Mjesni odbor u suradnji sa Zavičajnim društvom i Pjevačkom skupinom, te Lovnom udrugom koja je sudionike na kraju akcije počastila lovačkim gulašom. 

Ova akcija predstavlja početak ovogodišnjih radova na uređenju staroslatiničkog brda u cilju proširenja izletničkog i vjerskog turizma nastavno na već uređeni Križni put i križeve koji obilježavaju prošlost ovoga mjesta i njegove okoline. Planirani put/šetnica također će bolje povezati privatne posjede u staroslatiničkom brdu, te oživjeti vinogradarstvo i voćarstvo na ovom području.

Opširnije...
 
126. obljetnica rođenja Ivana Čeovića
Wednesday, 15 February 2012
 Image

Dana 04.02.2012, na inicijativu Društva ekonomista Slavonski Brod, u Društvenom domu u Starom Slatiniku, obilježena je 126. obljetnica rođenja Ivana Čeovića, osnivača i prvog tajnika Lovačkog saveza Hrvatske i Slavonije i pisca knjige Lovstvo.

Ovo obilježavanje svojevrsni je nastavak prošlogodišnjeg programa, prilikom kojeg je otkrivena spomen ploča ing. Ivanu Čeoviću na Lovačkom domu u Starom Slatiniku, te je održan Okrugli stol na temu "Mjesto i uloga osnivača i prvog tajnika Lovačkog saveza Hrvatske i Slavonije u razvoju lovstva" (o čemu se možete informirati na stranicama Društva ekonomista, www.desb.hr).

 Ing. Ivan Čeović, jedan je od začetnika lovstva u Hrvatskoj i Slavoniji. U nastavku navodimo neke zaključke koji su se mogli čuti na obilježavanju 126. obljetnice njegova rođenja.

Opširnije...
 
Noć muzeja 2012.
Tuesday, 31 January 2012
 Image

Zavičajno društvo Stari Slatinik, po drugi puta se u svojoj lijepo uređenoj Zavičajnoj zbirci uključilo u manifestaciju Noć muzeja.

U programu koje je pripremilo društvo nastojalo se udovoljiti interesima svih generacija mještana i ostalih posjetitelja, a sudeći po velikom broju posjetitelja, on je u potpunosti uspio.

 Više pročitajte na portalu SBPlus .

Opširnije...
 
Vinkovo 2012
Tuesday, 31 January 2012
Image

  U organizaciji Zavičajnog društva, u vinogradima Starog Slatinika i ove godine obilježen je 22. Siječnja, Dan svetog Vinka, zaštitnika vinograda i vinogradara.

Ovo tradicionalno okupljanje održano je kraj vikandice Saše Grgurevića na području Gajića, a privuklo je velik broj mještana.

Prigodan govor održao je Branko Grozdanić, a nazočnima se obratio i načelnik Općine Broski Stupnik, Petar Lovinčić. Lijepo vrijeme i prijateljsko druženje uz vatru, pečenu slaninu i kobasice te domaće vino učinili su ovaj dan izuzetnim.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 31 - 40 od 68