Naslovnica
Nastavak uspješnog rada PDF Ispis E-mail
Tuesday, 10 April 2012
Image 

U nepunih 6 godina postojanja Zavičajno društvo Stari Slatinik postiglo je rezultate vrijedne divljenja

Zavičajno društvo Stari Slatinik postalo je prepoznatljivo ne samo u Općini Brodski Stupnik, već i daleko šire.

U svojih nepunih šest godina postojanja postiglo je rezultate s kojima se može ponositi, i steklo povjerenje ne samo lokalne već i šire društvene zajednice.

 Stoga ne čudi da su odnedavno uključeni u projekte Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Sredstva u iznosu 70.000,00 kuna odobrena su im za dva odvojena projekta, uređenje Križnog puta i tematskog parka uz njega, te uređenje Staze Svetog Martina, koja ide iz centra mjesta do crkve Svetog Martina, spomenika nulte kategorije kod sela Lovčić.
 
Image 
 
Posebno mogu biti ponosni na svoju Zavičajnu zbirku, čiji postav se nalazi u Društvenom domu dr. Ante Starčević i u kojoj se nedavno, po drugi puta održala manifestacija „Noć muzeja". U zavičajnoj zbirci nalazi se i svojevrsni dokumentacijski centar u kojem se čuvaju vrijedne fotografije i razni povijesni spisi vezani uz staroslatinički kraj.   

Od svoga osnutka ovo društvo je izdalo 4 knjige u kojima je obrađena povijest i sačuvano od zaborava niz događaja i činjenica vezanih uz Stari Slatinik, a autor kojih je jedan od osnivača i prvi predsjednik ovog društva, pokojni Marko Lovinčić.   

Sve ovo i još niz drugih aktivnosti s ponosom je na Godišnjoj skupštini iznijela sadašnja predsjednica Blanka Borić. Kako je skupština imala i izborni karakter, ova mlada i agilna profesorica ponovo je izabrana za predsjednicu Zavičajnog društva. U svojstvu potpredsjednika izabrani su Tomislav Lovinčić i Ivan Salantić, a uz njih troje u Upravni odbor još su ušli: Mandica Grgurević, Josip Grgurević, Branko Grozdanić, Željko Jurić, Josip Mach i Zoran Dudrak. Za tajnika je ponovno izabran Josip Salantić, a za blagajnicu Danijela Vrljić.   
 
Autor članka i fotografije: Ivan Salantić 
Zadnja Promjena ( Tuesday, 10 April 2012 )
 
« Prethodna   Sljedeća »