Naslovnica
Nastavak uspjenog rada PDF Ispis E-mail
Tuesday, 10 April 2012
Image 

U nepunih 6 godina postojanja Zaviajno društvo Stari Slatinik postiglo je rezultate vrijedne divljenja

Zaviajno društvo Stari Slatinik postalo je prepoznatljivo ne samo u Opini Brodski Stupnik, ve i daleko šire.

U svojih nepunih šest godina postojanja postiglo je rezultate s kojima se moe ponositi, i steklo povjerenje ne samo lokalne ve i šire društvene zajednice.

 Stoga ne udi da su odnedavno ukljueni u projekte Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Sredstva u iznosu 70.000,00 kuna odobrena su im za dva odvojena projekta, ureenje Krinog puta i tematskog parka uz njega, te ureenje Staze Svetog Martina, koja ide iz centra mjesta do crkve Svetog Martina, spomenika nulte kategorije kod sela Lovi.
 
Image 
 
Posebno mogu biti ponosni na svoju Zaviajnu zbirku, iji postav se nalazi u Društvenom domu dr. Ante Starevi i u kojoj se nedavno, po drugi puta odrala manifestacija „No muzeja". U zaviajnoj zbirci nalazi se i svojevrsni dokumentacijski centar u kojem se uvaju vrijedne fotografije i razni povijesni spisi vezani uz staroslatiniki kraj.   

Od svoga osnutka ovo društvo je izdalo 4 knjige u kojima je obraena povijest i sauvano od zaborava niz dogaaja i injenica vezanih uz Stari Slatinik, a autor kojih je jedan od osnivaa i prvi predsjednik ovog društva, pokojni Marko Lovini.   

Sve ovo i još niz drugih aktivnosti s ponosom je na Godišnjoj skupštini iznijela sadašnja predsjednica Blanka Bori. Kako je skupština imala i izborni karakter, ova mlada i agilna profesorica ponovo je izabrana za predsjednicu Zaviajnog društva. U svojstvu potpredsjednika izabrani su Tomislav Lovini i Ivan Salanti, a uz njih troje u Upravni odbor još su ušli: Mandica Grgurevi, Josip Grgurevi, Branko Grozdani, eljko Juri, Josip Mach i Zoran Dudrak. Za tajnika je ponovno izabran Josip Salanti, a za blagajnicu Danijela Vrlji.   
 
Autor lanka i fotografije: Ivan Salanti 
Zadnja Promjena ( Tuesday, 10 April 2012 )
 
« Prethodna   Sljedea »