Naslovnica
126. obljetnica rođenja Ivana Čeovića PDF Ispis E-mail
Wednesday, 15 February 2012
 Image

Dana 04.02.2012, na inicijativu Društva ekonomista Slavonski Brod, u Društvenom domu u Starom Slatiniku, obilježena je 126. obljetnica rođenja Ivana Čeovića, osnivača i prvog tajnika Lovačkog saveza Hrvatske i Slavonije i pisca knjige Lovstvo.

Ovo obilježavanje svojevrsni je nastavak prošlogodišnjeg programa, prilikom kojeg je otkrivena spomen ploča ing. Ivanu Čeoviću na Lovačkom domu u Starom Slatiniku, te je održan Okrugli stol na temu "Mjesto i uloga osnivača i prvog tajnika Lovačkog saveza Hrvatske i Slavonije u razvoju lovstva" (o čemu se možete informirati na stranicama Društva ekonomista, www.desb.hr).

 Ing. Ivan Čeović, jedan je od začetnika lovstva u Hrvatskoj i Slavoniji. U nastavku navodimo neke zaključke koji su se mogli čuti na obilježavanju 126. obljetnice njegova rođenja.

PRIJEDLOZI ZAKLJUČAKA:

1. Prihvaćen je cilj kojim nastojimo ostvarivati „Lovni turizam“ u Republici Hrvatskoj, a jedna od destinacija koju mi izgrađujemo je Lovački dom na brdu Travnik u St. Slatiniku. 

2. Po završetku lovačkog doma, postavit ćemo već izrađenu ploču u spomen Ivanu Čeović.

3. Imenovat ćemo Odbor za promidžbu lovnog, ruralnog i seoskog turizma u St. Slatiniku. 

4. Obratit ćemo se sponzorima i donatorima: Lovačkim savezima županija, Lovačkim društvima općina i lovo-zakupcima u Republici Hrvatskoj i drugima da učestvuju u završetku izgradnje Lovačkog doma u Starom Slatiniku.

5. Predložiti da se po Ivanu Čeoviću daju imena ulica u: Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Zagrebu i Beču.  Obrazloženje: Njegova obitelj potječe iz G. Andrijevaca i majka iz Kaniže, Ivan je rođen u G. Andrijevcima, pohađao je srednju školu u Vinkovcima, studirao u Beču i Zagrebu, radio i umro u Zagrebu.

6. Današnji događaj objavit će se u Lovačkom vjesniku Zagreb, Posavskoj hrvatskoj i na internet stranicama Društva ekonomista Slavinski Brod – www.desb.hr

7. Ponovno štampati knjige „LOVSTVO“, o uzgoju zaštiti i čuvanju lovne divljači. Taj posao ponuditi Hrvatskom lovačkom savezu ili poduzeću koje to želi ostvariti poslovno.

 

Stari Slatinik, 04.02.2012. godine.

                                                                                              Stjepan Lovrić, dipl. oec
                                                                                                 Predsjednik Društva
 
Image 

Zadnja Promjena ( Wednesday, 15 February 2012 )
 
« Prethodna   Sljedeća »