Naslovnica
126. obljetnica roenja Ivana eovia PDF Ispis E-mail
Wednesday, 15 February 2012
 Image

Dana 04.02.2012, na inicijativu Društva ekonomista Slavonski Brod, u Društvenom domu u Starom Slatiniku, obiljeena je 126. obljetnica roenja Ivana eovia, osnivaa i prvog tajnika Lovakog saveza Hrvatske i Slavonije i pisca knjige Lovstvo.

Ovo obiljeavanje svojevrsni je nastavak prošlogodišnjeg programa, prilikom kojeg je otkrivena spomen ploa ing. Ivanu eoviu na Lovakom domu u Starom Slatiniku, te je odran Okrugli stol na temu "Mjesto i uloga osnivaa i prvog tajnika Lovakog saveza Hrvatske i Slavonije u razvoju lovstva" (o emu se moete informirati na stranicama Društva ekonomista, www.desb.hr).

 Ing. Ivan eovi, jedan je od zaetnika lovstva u Hrvatskoj i Slavoniji. U nastavku navodimo neke zakljuke koji su se mogli uti na obiljeavanju 126. obljetnice njegova roenja.

PRIJEDLOZI ZAKLJUAKA:

1. Prihvaen je cilj kojim nastojimo ostvarivati „Lovni turizam“ u Republici Hrvatskoj, a jedna od destinacija koju mi izgraujemo je Lovaki dom na brdu Travnik u St. Slatiniku. 

2. Po završetku lovakog doma, postavit emo ve izraenu plou u spomen Ivanu eovi.

3. Imenovat emo Odbor za promidbu lovnog, ruralnog i seoskog turizma u St. Slatiniku. 

4. Obratit emo se sponzorima i donatorima: Lovakim savezima upanija, Lovakim društvima opina i lovo-zakupcima u Republici Hrvatskoj i drugima da uestvuju u završetku izgradnje Lovakog doma u Starom Slatiniku.

5. Predloiti da se po Ivanu eoviu daju imena ulica u: Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Zagrebu i Beu.  Obrazloenje: Njegova obitelj potjee iz G. Andrijevaca i majka iz Kanie, Ivan je roen u G. Andrijevcima, pohaao je srednju školu u Vinkovcima, studirao u Beu i Zagrebu, radio i umro u Zagrebu.

6. Današnji dogaaj objavit e se u Lovakom vjesniku Zagreb, Posavskoj hrvatskoj i na internet stranicama Društva ekonomista Slavinski Brod – www.desb.hr

7. Ponovno štampati knjige „LOVSTVO“, o uzgoju zaštiti i uvanju lovne divljai. Taj posao ponuditi Hrvatskom lovakom savezu ili poduzeu koje to eli ostvariti poslovno.

 

Stari Slatinik, 04.02.2012. godine.

                                                                                              Stjepan Lovri, dipl. oec
                                                                                                 Predsjednik Društva
 
Image 

Zadnja Promjena ( Wednesday, 15 February 2012 )
 
« Prethodna   Sljedea »