Naslovnica
Pobožnost Križnog puta u Starom Slatiniku PDF Ispis E-mail
Friday, 08 April 2011
Image  

Prostor oko Križnog puta u šumi Obriž bio je tog  petka, 1. travnja 2011. ispunjen brojnim vjernicima koji su došli sa svih strana naše županije, kao i iz Požeško – slavonske  na  pobožnost križnog puta uz postaje koje su protekle godine  podigli naši mještani.

Uz  župnika Župe Sibinj Tomislava Vlaovića i svećenike iz nekoliko drugih župa Križni put predvodio je Slavko Pranjković, župnik u Nuštru. 

       

Nakon toga su svi sudjelovali na misi koju je u šumi na prigodnom oltaru predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Đuro Hranić. Pomoćni biskup je u svojoj propovijedi naglasio važnost obitelji te se posebno obratio mladima, poručivši im da se ne zadovoljavaju mediokritetom, već da se trude radeći iskreno, uporno  i pošteno ostvariti svoj životni put.

Ovom, za našu sredinu važnom događaju,  prethodila je trodnevna duhovna priprava koju je od 29. do 31. ožujka predvodio župnik Pranjković.  

Izuzetna posjećenost i impresije samim Križnim putem dobar su signal da bi ovaj Križni put, uz Stazu svetog Martina i obnovljene križeve na Kućištu i Gajiću, mogao postati dio kršćanske tradicije naše šire okolice. 

Image

Image

Image 

Zadnja Promjena ( Wednesday, 25 May 2011 )
 
« Prethodna   Sljedeća »