Naslovnica
Održan treći tradicionalni susret Staroslatiničana PDF Ispis E-mail
Saturday, 27 September 2008

Susret je održan u subotu, 20. rujna 2008. godine, a počeo je okupljanjem sudionika i počasnih gostiju u 18,00 sati. Velika dvorana Društvenog doma „Dr. Ante Starčević“ bila je posebno ukrašena za ovu prigodu, a općem dojmu naročito je doprinijela izložba staroslatiničkih slikara koja je bila postavljena na zidovima dvorane.

Izložbu je, nakon pozdravnog govora predsjednika Udruge Marka Lovinčića, otvorio poznati brodski akademski slikar Predrag Goll, koji se pohvalno izrazio o njenim autorima.

Ovogodišnji susret bio je prigoda za još jedan kulturni događaj u našemu selu. Bilo je to predstavljanje Zbirke staroslatiničkog suvremenog pjesništva, koja je, kao četvrta po redu knjiga u izdanju Zavičajnog društva, promovirana ovom prigodom. Zbirku je nazočnima predstavio poznati hrvatski književnik Vladimir Rem.

Uvodni program na kraju je uveličao nastup Pjevačke skupine „Veseli Slatiničani“ koja iz godine u godinu napreduje u kvaliteti, proširujući asortiman i oblik nastupa, te je na dobrom putu da ponovo oživi rad nekadašnjega kulturno-umjetničkog društva.

Ugodno druženje nastavljeno je duboko u noć uz izvrsnu glazbu, hranu i piće, a većina sudionika jednodušna je u ocijeni da je i ovaj susret opravdao svoj cilj, te da ga u ovakvom obliku treba nastaviti i idućih godina.

 Image

Zadnja Promjena ( Wednesday, 01 April 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »