Naslovnica
Odran trei tradicionalni susret Staroslatiniana PDF Ispis E-mail
Sunday, 28 September 2008

Susret je odran u subotu, 20. rujna 2008. godine, a poeo je okupljanjem sudionika i poasnih gostiju u 18,00 sati. Velika dvorana Društvenog doma „Dr. Ante Starevi“ bila je posebno ukrašena za ovu prigodu, a opem dojmu naroito je doprinijela izloba staroslatinikih slikara koja je bila postavljena na zidovima dvorane.

Izlobu je, nakon pozdravnog govora predsjednika Udruge Marka Lovinia, otvorio poznati brodski akademski slikar Predrag Goll, koji se pohvalno izrazio o njenim autorima.

Ovogodišnji susret bio je prigoda za još jedan kulturni dogaaj u našemu selu. Bilo je to predstavljanje Zbirke staroslatinikog suvremenog pjesništva, koja je, kao etvrta po redu knjiga u izdanju Zaviajnog društva, promovirana ovom prigodom. Zbirku je nazonima predstavio poznati hrvatski knjievnik Vladimir Rem.

Uvodni program na kraju je uveliao nastup Pjevake skupine „Veseli Slatiniani“ koja iz godine u godinu napreduje u kvaliteti, proširujui asortiman i oblik nastupa, te je na dobrom putu da ponovo oivi rad nekadašnjega kulturno-umjetnikog društva.

Ugodno druenje nastavljeno je duboko u no uz izvrsnu glazbu, hranu i pie, a veina sudionika jednodušna je u ocijeni da je i ovaj susret opravdao svoj cilj, te da ga u ovakvom obliku treba nastaviti i iduih godina.

 Image

Zadnja Promjena ( Wednesday, 01 April 2009 )
 
« Prethodna   Sljedea »