Naslovnica
No muzeja 2016 PDF Ispis E-mail
Monday, 01 February 2016

 images.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 dsc_2918.jpgKao i prijašnjih godina, Zaviajno društvo Stari Slatinik  pridruilo se obiljeavanju manifestacije Noi muzeja.  Ovogodišnju No muzeja obiljeila je tema Utemeljitelji i reformatori  - Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena.  
Kako je jedna od glavnih misli vodilja Josipa Juraja Strossmayera bila Prosvjetom ka slobodi, odluili smo posjetitelje upoznati s poviješu školstva u Starom Slatiniku.
Više od stotinu posjetitelja te veeri uivalo je u predavanju o prvom uitelju u Nioj pukoj školi u Slatiniku, Maksi Kopajniku.  Predavanje je pripremio gospodin Jozo Salanti, no zbog sprijeenosti nije ga mogao i odrati.  Trideset i pet godina uiteljevanja i bogatog utjecaja na ovu sredinu nam je zato predstavila Zdenka Anii koja je i sama prosvjetna djelatnica. Veinu posjetitelja inili su i sami uenici niih razreda iz Starog Slatinika. Njihove marljive uiteljice krenule su s obiljeavanjem programa Noi muzeja ve na nastavi tog dana. Tako je uiteljica Blaenka Javor odrala radionicu izrade malih sovica od kolaa, kao simbola same manifestacije. Uiteljica Ana Vrbeši odrala je izuzetno zanimljivu radionicu krasopisa gdje su uenici pokazali zavidnu vještinu. Istovremeno s tom radionicom, odrala se još jedna iznimno posjeena aktivnost gdje su sudjelovala djeca sa svojim roditeljima. Radionicu naziva Strossmayer u elektronikim obrazovnim sadrajima odrala je uiteljica Marijana Krijan. Na kraju je odran i kviz gdje se provjerovalo znanje steeno u radionici.
Kratko predavanje uz projekciju dokumentarnog filma o Josipu Juraju Strossmayeru odrala je profesorica Blanka Bori.
Program je zaokruen projekcijom fotografija o generacijama uenika podrune škole te osvrtom na 187 godina rada škole.

 Galeriju slika s Noi muzeja moete pogledati ovdje ili na stranicama Sbplusa.hr

 

Zadnja Promjena ( Monday, 01 February 2016 )
 
« Prethodna   Sljedea »