Naslovnica
Noć muzeja 2016 PDF Ispis E-mail
Monday, 01 February 2016

 images.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 dsc_2918.jpgKao i prijašnjih godina, Zavičajno društvo Stari Slatinik  pridružilo se obilježavanju manifestacije Noći muzeja.  Ovogodišnju Noć muzeja obilježila je tema Utemeljitelji i reformatori  - Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena.  
Kako je jedna od glavnih misli vodilja Josipa Juraja Strossmayera bila Prosvjetom ka slobodi, odlučili smo posjetitelje upoznati s poviješću školstva u Starom Slatiniku.
Više od stotinu posjetitelja te večeri uživalo je u predavanju o prvom učitelju u Nižoj pučkoj školi u Slatiniku, Maksi Kopajniku.  Predavanje je pripremio gospodin Jozo Salantić, no zbog spriječenosti nije ga mogao i održati.  Trideset i pet godina učiteljevanja i bogatog utjecaja na ovu sredinu nam je zato predstavila Zdenka Aničić koja je i sama prosvjetna djelatnica. Većinu posjetitelja činili su i sami učenici nižih razreda iz Starog Slatinika. Njihove marljive učiteljice krenule su s obilježavanjem programa Noći muzeja već na nastavi tog dana. Tako je učiteljica Blaženka Javor održala radionicu izrade malih sovica od kolaža, kao simbola same manifestacije. Učiteljica Ana Vrbešić održala je izuzetno zanimljivu radionicu krasopisa gdje su učenici pokazali zavidnu vještinu. Istovremeno s tom radionicom, održala se još jedna iznimno posjećena aktivnost gdje su sudjelovala djeca sa svojim roditeljima. Radionicu naziva Strossmayer u elektroničkim obrazovnim sadržajima održala je učiteljica Marijana Krijan. Na kraju je održan i kviz gdje se provjerovalo znanje stečeno u radionici.
Kratko predavanje uz projekciju dokumentarnog filma o Josipu Juraju Strossmayeru održala je profesorica Blanka Borić.
Program je zaokružen projekcijom fotografija o generacijama učenika područne škole te osvrtom na 187 godina rada škole.

 Galeriju slika s Noći muzeja možete pogledati ovdje ili na stranicama Sbplusa.hr

 

Zadnja Promjena ( Monday, 01 February 2016 )
 
« Prethodna   Sljedeća »