Naslovnica
Obilježavanje Europskog tjedna PDF Ispis E-mail
Monday, 19 May 2014

Image 

Zavičajno društvo Stari Slatinik i ove godine uključilo se u obilježavanje Europskog tjedna u Brodsko-posavskoj županiji. Manifestacija za čitavu županiju provedena je tijekom drugog tjedna mjeseca svibnja, a Zavičajno društvo uklučilo se u nju u dva navrata. 

Prvi dio događanja održan je 8. svibnja u 19,00 sati u prostorijama Udruge koje se nalaze u sklopu društvenog doma „Dr.Ante Starčević“ u Starom Slatiniku, a nazočili su mu mještani Starog Slatinika mlađe, srednje i starije dobi.

Uvodnu riječ dao je Tomislav Lovinčić, predsjednik Udruge koji je nakon toga održao predavanje o problemima i pravima starijih i nemoćnih osoba i njihovih staratelja u EU.

Nakon toga, članica upravnog odbora Udruge, prof. Zdenka Aničić održala je predavanje sa pokaznom vježbom o postupanju i prvoj pomoći do dolaska hitne medicinske pomoći, te podijelila odgovarajuće brošure sa uputama.

Drugi dio organiziran je u nedjelju 10. svibnja kada je organiziran izlet mještana mješovitih uzrasta u staroslatinička brda Stazom svetog Martina. Tijekom izleta sakupljano je razno ljekovito bilje uz razgovor i informacije o nazivima i ljekovitim svojstvima.

Na krajnjem odredištu u predjelu Gajić gđa. Zenga Aničić održala je praktičnu edukaciju spravljanja pripravaka od ljekovitog bilja, te informirala nazočne o komercijalnim mogućnostima hranjivih i ljekovitih pripravaka.

Više slika u nastavku članka. 

Image

Image

Image 

Zadnja Promjena ( Monday, 19 May 2014 )
 
« Prethodna   Sljedeća »