Naslovnica
Obiljeavanje Europskog tjedna PDF Ispis E-mail
Monday, 19 May 2014

Image 

Zaviajno društvo Stari Slatinik i ove godine ukljuilo se u obiljeavanje Europskog tjedna u Brodsko-posavskoj upaniji. Manifestacija za itavu upaniju provedena je tijekom drugog tjedna mjeseca svibnja, a Zaviajno društvo ukluilo se u nju u dva navrata. 

Prvi dio dogaanja odran je 8. svibnja u 19,00 sati u prostorijama Udruge koje se nalaze u sklopu društvenog doma „Dr.Ante Starevi“ u Starom Slatiniku, a nazoili su mu mještani Starog Slatinika mlae, srednje i starije dobi.

Uvodnu rije dao je Tomislav Lovini, predsjednik Udruge koji je nakon toga odrao predavanje o problemima i pravima starijih i nemonih osoba i njihovih staratelja u EU.

Nakon toga, lanica upravnog odbora Udruge, prof. Zdenka Anii odrala je predavanje sa pokaznom vjebom o postupanju i prvoj pomoi do dolaska hitne medicinske pomoi, te podijelila odgovarajue brošure sa uputama.

Drugi dio organiziran je u nedjelju 10. svibnja kada je organiziran izlet mještana mješovitih uzrasta u staroslatinika brda Stazom svetog Martina. Tijekom izleta sakupljano je razno ljekovito bilje uz razgovor i informacije o nazivima i ljekovitim svojstvima.

Na krajnjem odredištu u predjelu Gaji ga. Zenga Anii odrala je praktinu edukaciju spravljanja pripravaka od ljekovitog bilja, te informirala nazone o komercijalnim mogunostima hranjivih i ljekovitih pripravaka.

Više slika u nastavku lanka. 

Image

Image

Image 

Zadnja Promjena ( Monday, 19 May 2014 )
 
« Prethodna   Sljedea »